Skip to content Skip to footer

Peelvisser Meijel wordt Peelpaviljoen Onze Stek

In 2013 besloot Ton Daniels na bijna 40 jaar werkzaam te zijn geweest als aannemer dat het tijd is om zijn grote droom werkelijkheid te maken. Al vissend aan het Kanaal van Deurne legde hij de grondslag voor wat vandaag de dag de Peelvisser Meijel is. Ton is zijn hele leven al veelvuldig aan het kanaal te vinden om te vissen en daarnaast kenmerkt hij zich als een fanatiek jager.

Een echt buitenmens dus met passie voor de natuur. Het is dan ook niet verrassend dat zijn droom volledig in lijn ligt met zijn grote hobby: Een forellenvijver realiseren midden in de natuur van Meijel.

Op zoek naar een geschikte locatie

Ton heeft meerdere locaties voor de vijvers in het vizier. Maar als hij na een dag vissen aan de Noordervaart huiswaarts fietst, ontdekt hij in de oksel van het kanaal van Deurne en de Noordervaart een groot maisveld. Vanaf dan is er geen twijfel meer mogelijk, dit is de perfecte locatie voor zijn droom!

In 2014 weet hij samen met zijn vrouw Sonja na lange tijd de vergunningen rond te krijgen en wordt gestart met graven. In eerste instantie is het plan om 4 forellenvijvers te realiseren. Echter is de grond te nat en te laag waardoor het geheel opgehoogd moet worden. Hierdoor ontstaat een natuurlijke vijver én een extra plek om te vissen. Deze 5e vijver geldt tevens als een stukje natuurcompensatie.

Naast de forellenvijvers wordt een klein pand volledig zelf gebouwd op basis van natuurlijke materialen en een terras geplaatst bestaande uit 4 tafels. Ton zorgt voor het arrangement forelvissen en Sonja zorgt op het terras met haar gastvriendelijkheid voor een drankje met lekkers. Het avontuur van de Peelvisser gaat beginnen!

Al gauw blijken de forellenvijvers in combinatie met het terras en de natuurlijke omgeving een schot in de roos te zijn. Vele dagtoeristen, vakantiegangers en dorpsgenoten weten de weg naar de Peelvisser te vinden. Als in 2018 ook nog eens de kanoverhuur toegevoegd wordt, groeit het bedrijf zo hard dat uitbreiding in personeel en faciliteiten noodzakelijk is. 

Vele dagtoeristen, vakantieganger en dorpsgenoten weten de weg naar De Peelvisser te vinden

In juni 2020 wordt deze aanvulling afgerond. Er is door de familie zelf een nieuw horecapand uit de grond gestampt met een volledig natuurlijk karakter. Er zijn op locatie vele boomstammen verwerkt om tot dit eindresultaat te komen. Het voormalige gebouw wordt vanaf dan ingezet als opslag voor de vishengels, visaas en kano attributen 

Uitgegroeid tot familiebedrijf

De kinderen van Sonja en Ton hebben door de jaren heen zoveel feeling gekregen voor de werkzaamheden bij de Peelvisser dat besloten wordt om verder te gaan als familiebedrijf. Zoon Jorrit en schoondochter Gaby runnen het horecagedeelte, Sonja en Sandor staan in de bediening en zijn daarnaast altijd in voor een praatje met gasten. Uiteraard regelt Ton nog steeds de verhuur, alleen nu samen met huisvriend Lester. Zij zorgen er ook voor dat het terrein er mooi uitziet. De Corona-periode gooit tijdelijk roet in het eten, maar de Peelvisser biedt juist vele mogelijkheden om toch fijne momenten met elkaar te maken. 

Na bijna 10 mooie jaren bij de Peelvisser besluiten Ton en Sonja in samenspraak met de kinderen dat het tijd is om een stap terug te doen. Aangezien het bedrijf steeds bekender wordt, blijkt het lastig om te minderen. Daarom hebben ze er in 2022 voor gekozen om de Peelvisser te verkopen. Voor Arjuna en Denise van Restaurant Nakal is de Peelvisser al jaren hun favoriete plek om bij te tanken en ze hebben er mooie herinneringen. Onder de naam Peelpaviljoen ”Onze Stek“ aan de visvijver zullen zij de droom van Ton en Sonja een mooi eigen vervolg geven. 

EVoor Arjuna en Denise van Restaurant Nakal is de Peelvisser al jaren hun favoriete plek om bij te tanken en ze hebben er mooie herinneringen. Onder de naam Peelpaviljoen ”Onze Stek“ aan de visvijver zullen zij de droom van Ton en Sonja een mooi eigen vervolg geven. 

Peelpaviljoen Onze Stek

Katsberg 26
5768 RH MEIJEL
Nederland

Social Media
Openingstijden

Maandag & Vrijdag vanaf 10.00 t/m 18:00u  geopend 

Zaterdag & Zondag vanaf 08:00 t/m 18:00u geopend 

DINSDAG 21 MEI GESLOTEN

Door bepaalde weersomstandigheden kan het zijn dat we eerder sluiten.

Wenst u buiten onze reguliere openingstijden te komen.   

 Dan kan dit in overleg en op basis van reservering.

Peelpaviljoen Onze Stek © Alle rechten voorbehouden